Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




Ne pozabite oddati obrazca za DURS
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Kmetijska politika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

glasdezele
Vajenec


Pridružen/-a: 30.10. 2012, 12:56
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2012 15:01    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Simon MS je napisal/a:
Zgleda je dejstvo, da kmetije postajamo firme in da bo računovodstvo potrebno. Da ne bo kdo mojega prejšnjega posta narobe razumel...absolutno naj to opravlja nekdo, ki se v zadevo razume in dela s tem vsakodnevno!


Ja, pri tem delu res ni dobro misliti, kako vse znaš. Kazni za nepravilno izpolnjene računovodske izkaze so visoke, poleg tega se predpisi prevečkrat spreminjajo (hmmmm, tudi ta dejavnost je deležna zelo pogostih osvežiteve). Poleg tega so informacije zdaj zelo dostopne, seveda pa ne v celoti in marsikdaj je nejasno za kaj pravzparav gre in za koga je to pomemebno - tako kot debata, ki se je razvila ali gre za obrazec za DDV ali za prijavo v sistem knjigovodstava.

Na koncu samo še tole - zakaj bi državi dali več, kot ji gre?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

blankec
Kmetovalec
Kmetovalec


Pridružen/-a: 13.03. 2008, 11:33
Prispevkov: 61

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2012 23:29    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


joze.kidric je napisal/a:
Žal je to resnica......Če bi vodil papirje na kmetiji kot podjetje (Urne postavke, malica, zavarovanja.....) bi velika večina delala z minusom.


Na žalost se moram v to obregnit.
Prvo kot prvo moramo razlikovat dejansko stanje od tistega kar piše na papirjih.

Torej;
1. - tudi v dejansko stanje si MORAŠ vračunati amortizacijo, zavarovanje, malico in podobne stvari ker ti to ni padlo z neba in predstavlja tvoj dejanski strošek. Urno postavko pa si lahko predstavljaš tako, da na koncu leta sam sebi poveš da si na kmetiji v celem letu opravil 5000 del ur zaslužil čistega dobička imaš pa 10000 eur. Če bi bilo tako potem je tvoja urna postavka 2 eur. Za ta dnar pa lahko kaj drugega počneš.

2. na papir pa treba nametat čim več in če te zanima zakaj so papirji in računovodje in te stvari vredu ti povem iz mojega primera. Če jaz osebno ne bi imel dobrega računovodje bi trenutno za oba moja otroka ki hodita v vrtec zdaj plačeval skupaj 475 eur vrteca+ 120 eur davka od dopolnilne dejavnosti mesečno. Sedaj pa plačujem 70 EUR . Sem bil dovolj jasen?
Res je da je ta računovodja moj osebni prijatelj že 30 let ampak dvomim da drugje delajo drugače kot za tvoje dobro. Pa ne mislite si da veste več kot oni ker tudi oni ne razmišljajo o tem da so boljši kmetje kot mi.

Naše kmetije so naše FIRME in ti mi smo njeni direktor in delavec in menedžer in strateg in socialni delavec in njena prihodnost in mi smo odgovorni za njen propad ali uspeh.

In ne mi govorit to kar eni že govorijo 10 let da si nič ne splača in da že 10 let delajo izgubo na kmetiji. Za deset let izgube na kmetiji moraš imeti ali zelo zelo veliko rezervo denarja od prej da lahko pokrivaš izgubo ali pa lažejo kot pes teče.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Daniel
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 05.02. 2006, 10:41
Prispevkov: 1391
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2012 00:14    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


@blankec Imaš srečo, da imaš prijatelja, ki ti to uredi za 50 EUR, kolikor sem sam spraševal okrog nas so povsod cene od 120 do 150 EUR mesečno (za do 40 računov) kar na koncu leta nanese kar precej več.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Kmetijska politika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.