Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




Landini serija 4 -075
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> ARGO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

roCkY
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 08.02. 2006, 10:40
Prispevkov: 783

PrispevekObjavljeno: 17 Sep 2016 19:06    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Za udobno delo gredo na 4 brzine tretinjke. Če je brzin 5 pa so polovičke zadosti. Brez si ne predstavljam kako bi delal. Brezstopenski menjalnik je za moje površine in za večino kmetij v SLO neumnost, tudi če v nekem trenutku zadeva cenovno celo zgleda smotrna.

Ko je že debata o Landiniju.
Imam 5-D100HC pri cca. 250 urah z EH inverterjem in polovičkami. Prišel z nekaj zamude v začetku te sezone. Zaradi precej dolgotrajneage bezanja določenih informacij iz prodajalca je nato naročilo zamudilo in seveda tudi dobava. Nato pa je bil traktor še nekaj dni kasneje "pripravljen" kot je bilo zmenjeno. Montaža prve hidravlike in kardana ter nekaj dodatnih luči. Jah saj Fabjan je bil pa v dajanju informacij od sebe še slabši. Se vprašaš ali gre trgovcem tako dobro da 3 tedne ne more korektno odgovrit na kakih 10 vprašanj tipa, referenčna potrebna dolžina kardanske gredi glede na kupcu znano serijo istega proizvajaca... Nekaj odgovorov pa niti dobil nisem dokler ni bil traktor na dvorišču. No k sreči so zadeve take, da se vsa predvidena obstojoča mehanizacija lahko rabi na njem. Je pa zelo zelo malo prostora za zapenjanje in se bo verjetno za kakih 5-8 cm podaljšalo hidravlične roke.

Pri 5D seriji me moti, da ni kontrole za nekatere luči (delovne,rotacijska) in v praksi še najbolj, da je stikalo za smerokaz na desni. BRRRR. Tega se po dobrih 200 urah v njem še nisem navadil. Še vedno bi včasih podzavestno kar inverter premaknil namesto vklopil smernik. In posledično ga marikdaj pozabim izklopit. Leva roka pač dela svoje a se zadnji hip spomniš da je tam le inverter. Z desno pa je prestavljat treba. Pol pa... pozabiš. Kontrole za smerokaz pa ne vidim dokler se vsaj malo ne premaknem, ker je točno pod volanskim obročem.

Največji generalni minus te serije je zame da ni EHR. Na njivi še za silo gre. A pripenjanje priključkov je problem ob tem, da na traktorju ni hitrozapenjalnih rok. EU bojda ne da. No roke sem menjal pa naj to bo potrebno homologirat ali ne. priključka težjega od 800 kg na njem itak do nadalnjega ne bo.

Sicer pa je traktor zelo okreten. Sem se kar malo bal kako se bo zadeva obnesla ker se pač sprobat ni dalo nikjer. Resda je postavljen na kolotek 173 kar omogoča precej velik zasuk koles. A sem bil v praksi kar pozitivno presenečen tudi dokler ga nisem razšir iz tovarniških 154. Nastavljiva občutljivost EH inverterja zelo prav pride.

Kako ste kaj z postnakupno dejavnosto zadovoljni lastniki Landinijev? Tolikokrat klicat serviserja (da se (skoraj) do konca naredi kar je bilo pred nakupom zmenjeno) kot je bilo tu potrebno mi ni domače. Trnovca (na dvorišču sta 2 McCormica) za eno napako ali kako dogradnjo/težavico v prek 10 letih pomoje še nisem klical 2*. Vedno so prišli mimo najkasneje naslednji delovni dan, če je bila situacija kritična. Reševanje se je parkrat zavleklo na cca. teden.
No tu resda izredne situacije še ni bilo. Na traktorju pa še sedaj ni vse na svojem mestu, kot je bilo zmenjeno pred nakupom. Dodatne delovne luči še dandanes vse nimajo stikala! Na traktor so fizično prišle po nekaj mesecih. Nekak nisem navajen, da 10* kličem za eno zadevo. Saj zastopim da je spomladi gužva zaradi lomov v sezoni. Sem mu dal par tednov a sam ni prišel brez dodatnih klicev. Ob servisu na 50 ur pa ni zadeve zaključil, ker je zmanjkalo časa in materiala...

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

schumi32
Vajenec


Pridružen/-a: 16.05. 2012, 10:07
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 2016 23:00    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Pozdravljeni. A ima morda kdo za skopirat ali v elektronski obliki slovenska navodila za landini 4-075 ali mccormick x4 35?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> ARGO Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.