Traktor Forum Seznam forumov
 Pogosta vprašanja   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Zasebna sporočila   Prijava 




koruzne sejalnice
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Traktorski priključki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

steyrleon
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27
Prispevkov: 1694

PrispevekObjavljeno: 17 Dec 2023 21:02    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Novejše so imele C3 vgrajeno tako da tudi tu nebi škodilo. Bolj je važno da je ležaj kvaliteten pa ni že osovina kaj požrta in drugje zračnosti. Ker potem lahka daš lager za milijon evrov notr pa se bo zadeva razletela. Deli za Becker pa niso glih poceni pa tud ravno za vsakim vogalom se jih ne dobi, ker so sedaj po vseh prevzemih prišli pod CNH grupo.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

mainman
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.01. 2009, 10:21
Prispevkov: 1904

PrispevekObjavljeno: 17 Dec 2023 22:04    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Hvala za odgovor, sem si mislil da bo C3 boljša izbira ker vseeno prihaja do malo večjih temperaturnih razlik. Ležaji bodo od SKF.

Ja deli so dragi kot žafran oz. se jih sploh ne dobi. Je pa tako, da so sejalnice dokaj poceni, dobro se da dobiti za dobrega tisočaka, so natančne, sicer ne tako hitre kot novejše, samo če ne delaš dosti so več kot dovolj. Na trgu se da dobiti kar nekaj rabljenih delov kot so sejalne plošče ali celotne enote in to za dokaj majhen denar ter večinoma še v skoraj novem stanju. Sem pa govoril pred časom z Vega produktom in bi naj popravljali stroj za izdelavo sejalnih plošč. Tako da deli vsekakor bodo, samo cene novih plošč niso normalne.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

steyrleon
Traktor Forum - zvestoba do groba


Pridružen/-a: 02.05. 2011, 16:27
Prispevkov: 1694

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2023 20:08    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Samo je treba tud pazit ker pri nas so se prodajale tri vrste Becker sejalnic. Ene so bile original Becker, tudi najkvalitetnejše, potem so Panonija Becker (zdajšna Vega Produkt), ki so bile malo slabše in na koncu Ino Becker - te pa so bile čisti polom po kvaliteti. Bi se pa preko Ino-ta dalo še dobit kake dele, ker imajo sejalnice še kar v prodajnem sortimentu.

Problem original Becker-ja so tudi prevzemi. Prvo so bili kupljeni s strani Kongskilde-ja, potem pa je slednjega kupil CNH Industries. In tu se je dvignila sama cena rezervnih delov. Če želiš najti dele kolikor toliko ugodno pa da znanje nemščine ni problem se najde kaka zaloga pri raznih manjših prodajalcih v Nemčiji, da še kaj leži v kakem kotu. Ravno zaradi te dobavljivosti je potem boljše iskat kako Monosem-ko, ker proizvodnja slednjih še šla skozi noben prevzem.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Traktor Forum Seznam forumov -> Traktorski priključki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Stran 11 od 11

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.